سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکه تنها با افراد بی عیب برادری کند، دوستانش اندک شوند . [امام صادق علیه السلام]
yazd blog
درباره



yazd blog

وضعیت من در یاهـو
کوشا
ما بر سر پیمان خود استواریم . . .
آهنگ وبلاگ
  
تاریخ بشر گویای این حقیقت است که انسانها هر وقت در یک اجتماع تحت عنوان جامعه (کوچک یا بزرگ)، گرد هم آمده اند به منظور ایجاد تناسب و تعادل در هدایت آن جامعه و جلوگیری از هرج و مرج، قانون یک عنصر تعیین کننده و الزامی بوده است.
ویژگی یک قانون خوب نیز آن است که کمترین نقصان و عیب در آن وجود داشته و جامع الاطراف باشد؛ البته مشخص است که قانونی که با دست بشر تدوین می شود، جامع خوبی‌ها نیست و حتماً اشکالاتی داشته و دارد، اما مشخص تر از آن این است که اطاعت از فرامین یک قانون- ولو بد- در یک جامعه بهتر از خودسری و تفسیر به رأی است.
در نظم مردم سالار ما که در سطح منطقه و شاید در جهان با وجود برگزار نمودن حدود 30 انتخابات در 30 سال انقلاب، یک نمونه واقعی از دموکراسی و مردم سالاری است، ‌قانون اساسی جمهوری اسلامی با رأی حدکثر مردم به تصویب رسیده و لذا عمل به آن وظیفه هر شهروند ایرانی است.
با توجه به این تعداد انتخابات و اهمیت آن و تناسب این موضوع مهم با قانون باید گفت: یکی از اصول اساسی که بایدر دراین مقطع نسبت به آن توجه نمود، موضوع انتخابات و شیوه های نظارت بر آن می باشد؛ با مطالعه بندهای مختلف قانون اساسی در موارد مختلفی (20 مورد) بر نقش و جایگاه شورای نگهبان بعنوان یک شورای نظارتی تأکید شده است ( مواد4،68،99،69...)، که بخش عمده ای از آنها نظارت‌های انتخاباتی است.
ضمن مقایسه قانون انتخابات ایران با برخی کشورهای مدعی دموکراسی به جرأت می توان گفت:‌ به لحاظ روند انتخابات و نحوه نظارت بر اجرای آن امکان تخلفات انتخاباتی در ایران به مراتب کمتر از کشورهایی مثل آمریکا و فرانسه است؛ چرا که اولاً در آمریکا با توجه به نظارت و انتخاب اصلی کاندیداها توسط الکترالها (منتخبان ایالت ها)، همچنین نقش و نفوذ احزاب؛ اساساً اصل انتخاب مستقیم توسط مردم زیر سؤال است. همچنین در فرانسه که نقش نظارتی به عهده شورای قانونگذاری (Constitutionnel) است؛ نیمی از افراد این شورا انتصابی هستند؛ که از جمله آنها 3 نفر از اعضاء و رئیس این شورا است، که مستقیماً توسط خود رئیس جمهور(ممکن است خود نامزد دور بعدی باشد) انتخاب می شوند، لذا با توجه به انتخاب اعضای شورای نگهبان در ایران توسط رهبری، مجلس و قوه قضائیه که نهادها و اشخاص مستقلی می باشند، امکان زد و بند سیاسی بسیار کمتر از این کشورهاست.
ضمن آنکه نیمی از اعضای شورای نگهبان حقوقدان‌هایی هستند که توسط مجلس انتخاب می شوند که نمایندگان این مجلس بصورت مستقیم توسط مردم انتخاب شده اند.
در انتخابات 22 خرداد امسال که حضور حماسی مردم غیور ایران برگ زرین دیگری در کارنامه مردم سالاری نظام ما رقم زد، ‌برخی اظهارنظرهای نابجا در خصوص رد صلاحیت برخی افراد و نظارت شورای نگهبان صورت گرفت،‌که مشخصاً بیشترین اظهار نظرها از طرف آقای کروبی بود؛ شاید قبل از شروع فعالیت‌های انتخاباتی کاندیداها کسی فکر نمی کرد، رئیس دو دوره قانونگذاری این نظام و مدعی همراهی امام (ره)، مشاوران و همراهان ایشان یکی از شعارهای اصلی خود در تبلیغات انتخاباتی را ضمن زیر سؤال بردن جمهوریت نظام،‌دفاع از بهائیت و فرقه های ضاله ای شبیه به آن قرار دهند، فرقه ضاله ای که امام (ره) در مورد آن فرمودند "بهایی ها یک مذهب نیستند، یک حزب هستند، یک حزبی که در سابق،‌انگلستان پشتیبانی انها را می کرد و حالا هم آمریکا دارد پشتیبانی می کند، اینها هم جاسوس اند ".(1)
حتی در یک مورد گروهی مبارزین انقلابی برای مبارزه با بهائیت طی نامه ای از امام درخواست نمودند اجازه استفاده از وجوهات جهت مبارزه با بهائیت را صادر نمایند که ایشان در تاریخ 49/7/15طی نامه ای فرمودند "مؤمنین از وجوه شرعیه ازقبیل زکات و شرعیات به آنها بدهند "(2)
به نظر می رسد اگر دلایل رد صلاحیت داوطلبین مختلف که مورد تأئید شورای نگهبان قرار نگرفته اند بررسی گردد؛ شخص یا اشخاصی را بتوان یافت که شورای نگهبان فقط بدلیل ارتباط یا طرفداری از بهائیت آنان را تأئید نکرده است؛ لذا با توجه به موضع گیری‌های آقای کروبی، حتماً این افراد نسبت به اقدام شورای نگهبان ناراضی بوده و خود را محق شکایت از آن به سبب جانبداری از یک کاندیدا می دانند.
به هر حال شورای نگهبان نیز ممکن است در تأئید برخی افراد بدلیل مشخص نبودن مواضع آنها قبل و بعد از ثبت نام دچاراشتباه شود، شکی نیست که خطای انسانی یکی از معایب هر ارگان نظارتی است. ضمناً امام خمینی (ره) (که شما همیشه افتخار می کنید شاگرد مکتب او بوده اید)، ‌در مورد شورای نگهبان فرموده اند " به مجرد اینکه یک مطلبی برخلاف رأی یک نفر است نباید بگوید شورای نگهبان درست نیست. این خودش درست نیست. باید خودش را اصلاح کند و این گرفتاری هست برای ملت ما "(3)
آیا یاران دیروز امام که تلاش می کردند با مبارزات انقلابی خود گرفتاری ملت را برطرف کنند اکنون نباید خود را و نظارتشان را اصلاح کنند، ‌فراموش نکنید قبول رأی قانون و لو برخلاف نظر اشخاص برای احترام به مردم از آموزه های امام (ره)‌است؛ در این مورد ایشان فرموند. "مردمی که به قانون اساسی رأی دادند منتظرند که قانون اساسی اجرا بشود، نه هرکس از هر جا صبح بلند می شود بگوید من شورای نگهبان را قبول ندارم، من دولت را قبول ندارم.نه! همه باید مقید به این باشید که قانون را بپذیرید، ولو برخلاف رأی شما باشد،‌برای اینکه میزان اکثریت است "(4)
آیا مقاومت و عصیان در برابر قانونی که شما خود دو دوره در رأس قوه تقنینی آن بوده اید، جرم و آغاز طغیانگری در همه سطوح نیست؟ آقای کروبی به فرمایش امام (ره) عمل کنید و اینقدر نق نزنید "بعد از اینکه یک چیزی قانونی شد دیگر نق زدن در آن، اگر بخواهد مردم را تحریک بکند، مفسد فی الارض است؛ و باید با او دادگاه عمل مفسد فی الارض بکنند "(5)
امام خمینی (ره) اگر در میان ما نیست صحیفه ایشان که هست؛ آنچه امام‌(ره) در خصوص رعایت قانون بیان داشته اند، استثنائی را شامل نشده است: "اگر یک جایی عمل به قانون شد و یک گروهی در خیابان‌ها بر ضد این عمل بخواهند عرض اندام کنند، این همان دیکتاتوری است که به هیتلر تبدیل می شود انسان. این همان دیکتاتوری است که به استالین انسان را مبدل می کند "(6)
جناب آقای کروبی امروز پس از برگزاری انتخابات پرشور و حرارت مردم این سرزمین شاهدیم که شکست خوردگان این میدان که در واقع به گم کردن مسیر، استفاده از مشاوره افراد بی صلاحیت، ‌چنگ زدن به دامن ملحدین و کفار و فرق ضاله و... بجای یاری جویی از اسلام ناب و توکل و توسل به الطاف الهی و مردمی بودن، باخته اند؛ هر روز به یکی از نهادهای انقلابی نظام حمله کرده و یک بار به اشتباهات تاکتیکی و تکنیکی خود و اطرافیانشان تشر نمی روند،‌رأی شما همین 330000 است که بواسطه جدایی از خط امام کسب نمودید، مطمئن باشد و گر نه بعد ا ز چهار سال فعالیت حزبی و تجربه انتخابات دوره قبل اگر راه را اشتباه نمی رفتید، حتماً امروز رأی به مراتب بالاتری داشتید.
آقای کروبی، این شورا همان شورای نگهبان است که شما را بخاطر تصور در خط امام بودن تأئید نموده است، اکنون که رأی این شورا خلاف نظر شماست، شورای خوبی نیست؟ آیا به ما نیز حق می دهید که از تأئید شما به خاطر مواضع غیر اصولیتان از شورای نگهبان انتقاد کنیم؟ شما باید نامه اعتراضتان به سمت اطرافیانتان باشد همان‌هایی که حتی آن زمان که قرار بود شما را تبلیغ کنند در بیشتر صحنه ها و سکانس های فیلم تبلیغاتی شما، خودشان را تبلیغ می کردند و در سایه دامان شما به تطهیر چهره منفور خود نزد مردم می پرداختند؛ ولی نتیجه برعکس شد، منفوریت چهره آنها بحدی بود که آرای شما را از رقم آرای باطله نیز پائین تر کشید،‌ اکنون نیز همان‌ها مطمئناً در چهره ای که اینبار بر صفحه تلویزیون مشخص نیست، در حال سناریوی هایی هستند که اجرای آن را توسط جنابعالی هر روز مشاهده می کنیم.
آقای کروبی شما هنوز هم امکان جبران دارید، پیشنهاد می کنیم مستقل از رأی اطرافیان اندکی به امام و آموزه های امام فکر کرده و هر چه زودتر به دامن جامعه بازگردید.
ترس ما آن است که اینگونه که شما و دوست شما آقای میرحسین موسوی تیشه به ریشه مردمی خود می زنید، دیگر هیچ وقت نتوانید جوانه زده و سبز شوید!
جناب آقای کروبی و آقای موسوی از شما می خواهیم "آخرین وصایای امام را بخاطر بیاورید؛ قانون فصل الخطاب است، ‌قانون را فصل الخطاب بدانید "(7)
در پایان به عنوان عضو کوچکی از خانواده ایران زمین از شورای نگهبان می خواهم وظیفه قانونی و ذاتی خود را انجام داده و در هیاهوی مخالفین و قانون گریزها از وظایف ذاتی خود کوتاه نیاید، چرا که امام (ره) فرمودند "شورای نگهبان بدون ملاحظه از هیچ کس فقط و فقط خدا را در نظر بگیرند. "(8)
____________________
1. صحیفه امام ج17 ص460
2. صحیفه امام ج1 ص300
3. صحیفه امام ج14 ص370
4. صحیفه امام ج17 ص377
5. صحیفه امام ج17 ص377
6. صحیفه امام ج17 ص415
7. سخنان مقام معظم رهبری در نمازجمعه تهران 88/3/29
8. صحیفه امام ج18 ص242
  

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط کوشا 88/5/5:: 9:41 عصر     |     () نظر